TIA

Še eno spletišče WordPress

Ponoči nisem mogel spati, ker so me prebujali mravljinci v rokah

Moje spanje je bilo vedno dobro, nikoli nisem imel problemov. Zadnje čase pa se neprestano prebujam vzrok pa so mravljinci v rokah, zaradi katerih ne morem več dobro spati. Prvo me še ni tako motilo, ko sem se prebudil, kasneje pa ko se je to nadaljevalo me je začelo motiti predvsem zaradi tega, ker sem se zjutraj zbujal nenaspan.

Sam nisem imel odgovora, zakaj bi se mi mravljinci v rokah ponoči ponavljali, zato sem šel do zdravnika. Zdravnik je takoj vedel vzrok za moje težave, ker je to pogosta težava, posebej za ljudi, ki delajo z rokami ponavljajo gibe. Povedal mi je, da gre verjetno za utesnitev živca in mi predlagal vaje za razgibavanje zapestja. Po eni strani sem bil zadovoljen, da sem zvedel vzrok, po drugi strani pa še kar nisem vedel, ali se bo to končalo ali ne. Še naprej so se mi mravljinci v rokah ponavljali, čeprav sem razgibaval zapestje. Resnično nisem več vedel, kaj naj naredim, ali naj ponovno obiščem zdravnika ali ne.

Nekaj časa sem še počakal, ko pa sem videl, da mravljinci v rokah ne nehajo sem šel nazaj do zdravnika, ki me je dal na slikanje. Izvidi so pokazali, da imam utesnitev medialnega živca, to je karpalni kanal. Dogovorila sva se, da grem na nadaljnje preiskave in da mi bodo tam povedali, ali je potrebna operacija. Moji mravljinci v rokah so trajali še kakšen mesec, potem pa se je situacija umirila, tako da sem nadaljeval z mojimi vajami in tako na preiskave nisem niti šel. 

Sedaj sem pozoren na to, da vsak dan v službi razgibavam zapestja, kar mi resnično pomaga, mravljinci se ponoči ne ponavljajo več, čez dan, ko začutim bolečino v zapestju pa naredim pavzo in zapestje razgibam. To mi sedaj pomaga, če pa se bodo mravljinci v rokah vrnili, bom ponovno obiskal zdravnika. 

Ponoči nisem mogel spati, ker so me prebujali mravljinci v rokah
Pomakni se na vrh