TIA

Še eno spletišče WordPress

Dolina Soče in izlet v tolminska korita

Danes me je klicala prijateljica, da so bili na izletu v Tolminski koritih in da je dolina Soče res prekrasna. Ker jaz še tam nisem bila, sem jo prosila, da mi več pove o tem. Rekal je, da so prvo bili v Bohinju in potem šli naprej. Ker imajo dva fanta, si ne predstavlja, da so nekje in ne delajo nič, vedno morajo nekaj organizirati, da vidijo kaj novega. Kajti ti lenobni izleti na ista mesta jim niso več zanimivi. 

Že prej si je tudi ona ogledala, kako je dolina Soče lepa in tako so se odločili za tolminska korita, da fanta vidita čim več in da sta tako bolj razgledana. Povedala mi je, da res ogromno vidiš in da ne ve, če naslednje leto ne bo šla še enkrat, ker so to res lepote, ki jih ne pozabiš kar tako.

Povedala mi je, kaj vse je dolina Soče:

  • Hudičev most,
  • Dantejeva jama,
  • Medvedova glava,
  • Termalni izvir,
  • Sotočje.

Njej je bil najlepši termalni izvir, ker ji je bila tako lepa barva vode, da bi jo kar naprej gledala. Otrokom pa je bila najbolj zanimiva Dantejeva jama. Vsekakor je dolina Soče prekrasna, tukaj se zliva lepa narava, čista voda, dober zrak, tukaj ne moreš biti naveličan in slabe volje, ker te narava prebudi.

Ko je tako razlagala, kako lepa je dolina Soče, sem se že po pogovoru odločila, da tudi jaz svojo družino v kratkem peljem tja. Da pa ne bom predolgo čakala, sem si rekla, da bom pogledala vreme za ta vikend in če bo vreme lepo dolina Soče prihajamo. Saj poznate tisti pregovor, da ko je vroče, takrat odreagiraj, kajti kasneje ti bo žal, ker ne boš naredil nič, ker boš pozabil. Jaz ne bom pozabila na ta izlet, za vikend nas čaka dolina Soče in to tolminska korita, kjer si bomo ogledali te naravne lepote. 

 

Dolina Soče in izlet v tolminska korita
Pomakni se na vrh