TIA

Še eno spletišče WordPress

Naši gasilci so se ničkolikokrat izkazali za izjemno pogumne in učinkovite

Naši gasilci so se ničkolikokrat izkazali za izjemno pogumne in učinkovite

Če ne bi bilo reševalnih služb, bi se lahko vse nesreče končale precej drugače oziroma bolj tragično. Ob pojmu reševalna služba zagotovo pomislimo tudi na gasilce. To so osebe, ki nimajo samo izjemnega znanja in izkušenj, temveč tudi izjemen pogum in še druge številne vrline.

Pri nas so poznani tako prostovoljni kot poklicni gasilci. In če se posameznik želi priključiti tako eni kot drugi skupini, so seveda potrebna tudi nekatera odrekanja. Kljub temu pa se po končani uspešni akciji počutijo izjemno koristne in so nase lahko več kot ponosni.

 

Že majhni otroci so nadvse navdušeni nad gasilci

Nekateri poklici nadvse navdušujejo že majhne otroke. To seveda niso samo gasilci, temveč tudi policisti, zdravniki in še kaj bi se našlo. Zato ni prav nič čudnega, da imajo doma igrače v podobni različnih mož ali pa lego kocke, iz katerih lahko sestavijo policijsko postajo, gasilski avto.

Nekateri malčki se kasneje osredotočijo na kaj drugega, spet drugi pa navdušenje do omenjenih poklicev, kot so gasilci, vlečejo še naprej, in sicer tako dolgo, da se tudi sami ne vključijo v prostovoljna društva ali pa se pričnejo z dejavnostjo tudi profesionalno ukvarjati.

 

Kaj o gasilcih in drugih reševalnih službah poročajo mediji?

Kako zelo pogumni in uspešni so lahko policisti, gasilci in druge reševalne službe, nam vsakodnevno poročajo tudi mediji. Ne tako zelo dolgo nazaj smo pri nas imeli kar obsežen požar, ki ga je gasila velika množica gasilcev. Ti so se pokazali za res izjemno pogumne in požrtvovalne.

Ne glede na to, ali se pripeti le manjša nesreča ali velika, smo lahko zelo hvaležni za to, da nam tedaj lahko ob strani stojijo pogumne osebe. Če jih ne bi bilo, bi se lahko tudi manjša nezgoda precej drugače končala. Na gasilce in druge reševalne može pa nikakor ne smemo pozabiti niti tedaj, ko se jih ne potrebuje.

Naši gasilci so se ničkolikokrat izkazali za izjemno pogumne in učinkovite
Pomakni se na vrh