TIA

Še eno spletišče WordPress

Tudi orehi so oreščki

Nekako bi morala vsaka hiša imeti na mizi orehe. Če jih še nimate jih boste, če boste prebrali ta članek sigurno naslednjič kupili. No v Sloveniji imamo tudi idealno podnebje za rast orehov in če ste te sreče, da si te oreščke lahko naberete sami, bo vaša miza vedno ponujala, da si jih eno pest privoščite. Ti oreščki, res ne bi smeli manjkati v gospodinjstvu, pa si poglejmo zakaj.

Ste že kdaj pomislili in pogledali natančno, kako oreh izgleda? Ja lahko bi rekli, da ima obliko človeških možganov. Le zakaj? Ste vedeli, da imajo ti oreščki največ omega 3- maščobnih kislin in so najbolj zdravi med vsemi oreščki. Vsebujejo zelo veliko polifenolov, to so antioksidanti, ki v našem telesu onesposobijo proste radikale. Ne pozabimo pa tudi na pomemben vir magnezija. Kar pa se tiče, katere vitamine vsebujejo, to pa sta vitamina B in E. Priporočajo tudi ljudem, ki imajo visoki holesterol, saj se jim pri uživanju teh oreščkov zmanjša. Če pa imate zelo stresno življenje, vam bodo orehi tudi tukaj pomagali. Torej so dobri tudi proti stresu.

Vsebujejo ogromno dobrih maščob, pri katerih vemo, da delujejo protivnetno. Tako nam lahko pomagajo pri astmi, raznih ekcemih in luskavici ….

Torej:

  • Ščitijo srce in ožilje
  • Prepričujejo visok krvni tlak
  • Znižujejo raven slabega holesterola
  • Delujejo protivnetno
  • Prepričujejo težave z revmatskim artritisom, astmo, luskavico.

Ste videli, kako zdravilni so. Resnično nimajo slabih lastnosti. Zdaj pa ko bo čas za pobiranje teh zlatih orehov, ki spadajo med oreščke, nikar ne pozabite vzeti košare ali vrečke in jih nabrati čim več, da bo vaša družina lahko vsak dan skupaj z sadjem pojedla pest orehov. Tako boste poskrbeli, da vaše telo ne bo zakisano, saj ta kombinacija naredi prav ta učinek.

Oreh je dragocen med oreščki in dajmo če imamo možnost posadit en oreh tudi doma!

Odlične oreščke lahko naročite na spletni strani www.bonnuts.si.

Tudi orehi so oreščki
Pomakni se na vrh